Dit gebeurt er als je een week lang op Joylent leeft

Bij maaltijdvervangers denk je ongetwijfeld al snel aan commerciële shakes die niet te hakken zijn, en die vooral gericht zijn op afvallen. Drie weken doorbijten en je bent vijf kilo kwijt. Water, welteverstaan. Want binnen twee dagen zit je weer op je oude gewicht. Plus 5 kilo, met een beetje pech.

(Pas op schaamteloze reclameboodschap incoming!) Joylent is dat niet. Ze beloven een volledige maaltijdvervanger te zijn, met alles wat je op een dag nodig hebt: mineralen, vitaminen, goede verhouding koolhydraten, vetten en eiwitrijk. Soort astronautenvoedsel dus. Sounds good right? Nee, vond ik ook. Klinkt smerig eigenlijk. Maar wel handig, als het zou werken…

Hier een overzicht van de voedingswaarde, per zak. Iedere zak bevat minimaal 3 maaltijden.

joylent

Het duurt altijd even, maar na een tijdje begonnen mijn hersenen te draaien. Want als het werkelijk zo volledig en goed is, dan zou je er dus makkelijk dagen op moeten kunnen leven zonder iets te merken aan je energie, humeur en kracht, niet waar? Ik was zo slim om mezelf als proefdier te gebruiken en een week lang mijn geliefde chocola, pizza’s, wraps en chocola (ja, twee keer in hetzelfde rijtje) goodbye te zeggen en volledig op Joylent te leven..  Let’s put it to the test!

DAG 1: WOENSDAG
8.00: Eerste shake. Qua smaken heb ik aardbei en banaan, beide hebben een beetje nootachtige nasmaak. Je moet ervan houden, denk ik. Ik vind het wel lekker. Ik heb besloten om 4 shakes van 100 gram per dag te nemen, dat komt neer op 1700 calorieën; mijn streven op ‘normale’ dagen. Na deze shake zit ik vol, maar heb om 10.00 alweer honger. Denk ik…
12.00: Tweede shake: ik ga lekker!
19.00: Laatste shake van de dag. Ik merk nu al dat mijn hongergevoel gedurende de dag voornamelijk psychologisch is. Ik heb gewoon ALTIJD trek. Het is dus wel eens goed streng te zijn voor mezelf en niet constant met m’n hoofd in de koelkast te hangen. Om daarna weer naar het keukenkasje te lopen, en weer terug. Want dat is mijn avondcardio meestal. De rest van de avond kijk ik maar series ter afleiding.

Weten hoe het de rest van de week verliep en of ik mezelf nog naar mijn werk kon slepen na 7 dagen vloeibaar voedsel? Lees het volledige verslag hier op womenshealthmag.nl