Dit gebeurt er als je een week als vegan (hclf) leeft

Regelmatig krijg ik ideeën binnen voor nieuwe experimenten om uit te voeren. Afgelopen week opperde iemand om een weekje als vegan te leven. En dan de hclf-variant. Say what? Je begrijpt, daar moest ik even induiken.

Kort uitgelegd zit het zo: als hclf vegan eet je – uiteraard – alleen plantaardig en houd je de volgende macro’s aan: 80% koolhydraten, 10% vet en 10% eiwitten. Je eet hoeveel je wilt en let niet op calorieën. In de praktijk betekent dit vaak dat mensen overdag veel fruit en groente eten, en ’s avonds grote borden met vooral pasta, rijst of aardappelen. Er zijn veel mensen die zich hier heel goed bij voelen, voor een ander werkt het totaal niet. Net als met ieder dieet, zijn er voorstanders en tegenstanders.

Ik nam de proef op de som, en deed mijn best om als hclf-er door het leven te gaan – in New York. Hoe dat ging, zie je in onderstaande video!

Mocht je nog vragen hebben, laat een reactie achter via de comments op YouTube of via Instagram: @marijenyc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s