Altijd haast

Altijd denken dat je haast hebt. Dat je snel naar huis moet. Dat je nergens tijd voor hebt.

Shit, heb geen eten in huis, moet boodschappen doen. Wil sporten want dat is deze week nog niet gelukt. Moet eigenlijk even een wasje draaien. Stuk voor stuk heb ik er er geen tijd voor want … ja… waarom eigenlijk?

Ik weet het niet. Want als je kijkt naar de uren in de dag en mijn agenda/planning heb ik er prima tijd voor. Bovendien zijn het taken van een paar minuten tot een uur. Waarom lukt het me dan toch niet mezelf er toe te zetten? Waarom heb ik haast en het gevoel echt niet die paar minuten vrij te kunnen maken? Ik voel steeds dat ik van alles ‘moet’ terwijl werkelijk…?

Mijn grootste bezigheid op dit moment, waar ik ook mijn geld mee verdien, is video’s maken. Dat is mijn core activiteit, het belangrijkste waar ik me op dit moment op moet en wíl focussen. Als mijn video’s goed zijn en ik erachter sta wat ik maak, dan loopt de rest (een inkomen bijvoorbeeld) vanzelf wel los. Dat geloof ik echt.

Toch raffel ik mijn video’s af, heb ik ook hier het gevoel er geen tijd voor te hebben en ben ik tenslotte nooit tevreden met wat ik upload. Ja, ik haal die wekelijkse deadline wel die ik voor mezelf heb gesteld, maar wordt ik blij van wat ik maak? Mwah. Het is steeds weer iets wat ik ‘moet’ aftikken van mezelf, want ik heb tenslotte haast om andere dingen te doen…

Maar hoezo? Het slaat werkelijk waar nergens op. Ik begin me op dit moment steeds meer te beseffen dat ik mezelf laat leven. Ik laat het toe dat onzinnige dingen veel te veel tijd kosten. Neem bijvoorbeeld mijn telefoon. Als ik de app Moment open (een app die trackt hoeveel tijd je je telefoon gebruikt op een dag) dan zie ik alleen maar rode cijfers. Gister vijf (!) uur bezig geweest op mijn telefoon. Wat heb ik in godsnaam gedaan? Ik heb 20 minuten met mijn moeder gebeld en wellicht een paar mailtjes en nodige whatsappjes via mijn telefoon gestuurd. Verder?

Stom scrollen waarschijnlijk.

Overigens denk ik niet dat die telefoon mijn enige obstakel is, ik denk dat er meer speelt die mijn hoofd een soort mistige bende laat voelen, maar ik weet nog niet precies wat. Het lijkt me een mooie klus om dat de komende tijd uit te gaan vinden en hopelijk met de tijd beter mijn gedachten te kunnen ordenen. First steps:

  • Vaker telefoon wegleggen
  • Vaker gewoon zitten zonder laptop (evt. wel met notitieboekje)
  • Minder muziek luisteren (ik merk dat ik vaak uren OCD-achtig songteksten in mijn hoofd aan het herhalen ben en ik denk dat dit me verhindert rustig te worden en te kunnen denken).
  • In bed niet per se snel in slaap willen vallen maar tijd nemen om tot rust te komen.

Ik ben benieuwd wat het me gaat brengen en zal binnenkort een update geven.

Of iemand het nou leest of niet.

Een reactie op “Altijd haast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s