Help ik word modeblogger

Nee, natuurlijk niet gek! Dat kan ik helemaal niet. 

Máár… ik heb mezelf wel een weekje ondergedompeld in het leven van een modeblogger/ insta girl / fashionista en daar een video over gemaakt, die zie je op mijn YouTube kanaal. 

Zoals beloofd heb ik de tips uit deze video even op een rijtje gezet. Check trouwens mijn Instagram voor het resultaat van de fotosessies want ik kan je garanderen dat de foto’s echt anders zijn dan wat ik normaal post… #outofmycomfortzone

Oké de tips!

www.gerlinestyling.com
Als je meer wilt weten over persoonlijk kleur- en stijladvies. Gerline is de beste! Een super persoonlijke benadering en iemand die echt naar JOU kijkt en wat er bij je past en je niet in een asymetisch jurkje met franjes trekt ‘omdat het je zo leuk zou staan’. Ik kan het echt iedereen aanbevelen – zou willen dat ik het zelf jaren terug al had gedaan.

Foto-apps

VSCO – deze app gebruik ik zelf ook altijd, en Liza Chloë dus ook. Je moet even spelen met de filters en mogelijkheden. Ik gebruik zelf vaak HB2. Liza gebruikt vaak A4, C4, E3.

UNUM – met deze app kun je je Instagram feed alvast indelen zodat je zeker weet dat ‘de landingspagina’ een mooi geheel wordt. “Het is tenslotte je visitekaartje.” Handig voor de die-hards. (Ik gebruik dit zelf trouwens niet, ik doe het een beetje op gevoel).

Foto’s maken

  • Hou de camera iets lager dan je geneigd bent, zorg dat het iets onder het gezicht van ‘het model’ zit qua hoogte – op deze manier creëer je optisch meer lengte.
  • Als je met je telefoon foto’s maakt, schiet dan nooit vanuit het vierkante frame maar uit het volledige, rechthoekige frame. Anders wordt de lens breder en dus jij ook en dat willen de meeste mensen niet…
  • Zet één been iets naar voren en misschien de punt van je voet ietsjes naar binnen, ook hier weer het voordeel van de optische illusie dat je langer lijkt.
  • Als je de foto’s gemaakt hebt, selecteer je favorieten door het hartjes systeem te gebruiken (dit is voor iphones).
  • Speel er lekker mee en maak het eigen!

Outfits/style

Ik heb zo ontzettend veel tips gekregen van Gerline dat ik ze niet allemaal kan delen, niet in de video en niet in een blogpost. Bovendien zijn het ook persoonlijk tips die misschien voor mij gelden maar niet voor jou. Toch wil ik een paar algemene tips delen uit mijn sessies met Gerline die je wellicht kunnen helpen.

  • Rol de mouwen van een lange blouse of trui op om een optische taille te creëren als je die zelf niet heel duidelijk hebt.
  • Kijk eens wat de kleur goud en zilver met je gezicht doet, terwijl je in een spiegel met goed daglicht kijkt. Zo kun je wellicht een beetje bepalen of je een koud of warm kleurentype bent en zo ontdekken wat jou het best staat.
  • Zwart past eigenlijk maar echt goed bij één kleurentype, dus voor het gross van de mensen is het geen kleur die het beste in ze naar boven brengt. ‘Maar het combineert zo makkelijk en is lekker veilig !’ – ja dat zal best, maar als je eenmaal hebt gevonden welke kleuren je goed staan, dan draag je echt nog amper zwart. Ik dacht ook met mijn mega zwarte kledingkast dat ik na de kleurenanalyse alsnog wel veel zwart zou blijven dragen maar boy was I wrong: ik draag het nog amper en voel me véél fijner in alle andere kleuren. Wie had dat gedacht!?!
  • De ene kleur wit (of roze, of blauw, of geel etc.) is de andere kleur wit niet. Ik dacht altijd: wit staat bij iedereen maar nee: het is echt afhankelijk van je kleurentype. Voor mij geldt dat ik altijd een warme wit moet kiezen, en liever wegblijf bij het knalwit. Wist ik veel dat daar zo veel verschil in zat! Ja dus…
  • Ga een keer door je kledingkast en haal alles eruit wat je niet meer draagt. Ga voor jezelf na: is het item nog mooi (kwaliteit), hoe kan ik het combineren, past het bij mij qua kleur en wat ik wil uitstralen? Alles wat niet meer past (letterlijk en figuurlijk) kun je doneren aan bijvoorbeeld Sympany of een tweede leven geven en verkopen via United Wardrobe.

Heb je aanvullende tips: share in de comments! Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s